Skip survey header

Istraživanje o humoru

Uputa

Poštovani,

molimo Vas da sudjelujete u istraživanju koje provode doc. dr. sc. Nina Pavlin-Bernardić (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Odjel za psihologiju Hrvatskih studija u Zagrebu) i Vanja Putarek, asist. (Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu).

Cilj istraživanja je ispitati kakve viceve smatramo duhovitima, a kakve ne, odnosno odnos nekih karakteristika viceva s procjenom njihove duhovitosti.

Vaš zadatak će biti pročitati različite viceve i za svaki procijeniti nekoliko njegovih značajki (primjerice, koliko je smiješan, koliko je neukusan i slično).
Vicevi koji su korišteni u istraživanju odnose se na kategorije viceva o seksu, viceva crnog humora i viceva religiozne tematike, te su slični vicevima koje svakodnevno možete susresti na internetu i u časopisima. No, neki od viceva sadrže tematiku i izraze koji nekima mogu biti nepristojni, uvredljivi i neukusni. Ukoliko sadržaj ovakvih viceva inače smatrate vrlo neugodnim ili uvredljivim, možete odmah odlučiti ne sudjelovati u istraživanju. Također, u bilo kojem trenutku možete odustati od daljnjeg ispunjavanja upitnika.
Istraživanje je u potpunosti anonimno te se nigdje neće tražiti da upišete svoje ime i prezime, a bit će potrebno naznačiti samo osnovne demografske podatke. Istraživanje je namijenjeno isključivo punoljetnim osobama.
Naglašavamo da su vicevi korišteni u istraživanju prikupljeni s različitih web stranica i da ni po čemu ne odražavaju stavove autorica ovog istraživanja.

Nastavak ispunjavanja ovog upitnika smatra se Vašim pristankom za sudjelovanje u istraživanju. No, kako je ranije spomenuto, u bilo kojem trenutku možete odustati od ispunjavanja upitnika.
Ispunjavanje upitnika traje oko 15 minuta.

Za dodatne informacije o istraživanju možete se javiti autoricama istraživanja na mail: Nina Pavlin-Bernardić - nbernardi@ffzg.hr; Vanja Putarek - vputarek@ffzg.hr.

Zahvaljujemo na suradnji!

Nina Pavlin-Bernardić
Vanja Putarek
Survey Software powered by SurveyGizmo
Survey Software