Skip survey header
0%

Uw aandachtspunten op een rij

Tip: Bedenk voor het keukentafelgesprek waar u zelf als mantelzorger mee geholpen zou zijn. Praat er eventueel vooraf over met iemand uit uw familie- of vriendenkring.
1. Hoe belast voel ik me op een schaal van 1-10? Een score van 1 staat voor 'heel erg', een score van 10 staat voor 'helemaal niet'.
2. Kan ik de mantelzorg combineren met mijn werk/studie/hobby? Een score van 1 staat voor 'dit gaat helemaal niet', een score van 10 staat voor 'dit gaat prima'.
Tip: Geef in het keukentafelgesprek een reëel beeld: wat kost u veel energie, waar maakt u zich zorgen om, waar zou u hulp bij willen?
5. Ben ik voldoende op de hoogte van de steun en advies die ik kan krijgen van mijn gemeente of van de lokale organisatie voor mantelzorgondersteuning? Een score van 1 staat voor 'niet op de hoogte', een score van 10 staat voor 'goed op de hoogte'.
Tip: Zorg dat er voldoende aandacht is voor uw dagelijks leven en zorg dat hier voldoende rekening mee wordt gehouden. Daarbij mag u ook uw wens om met vakantie te gaan (respijtzorg) aan de orde stellen.
6. Aan welke vorm van ondersteuning heb ik behoefte om het mantelzorgen vol te houden? 
Tip: Vraag wat de gemeente voor u kan doen. Welke ondersteuning is er? Is er iets niet helemaal duidelijk? Blijf doorvragen!
Tip: Vraag om een evaluatiemoment of wat u moet doen als de situatie verandert.
This question requires a valid email address.