Skip survey header

Aanvullende vragenlijst Tremor studie

Hartelijke dank voor je interesse in het project 'De oorzaak van Parkinson tremor'!

Tremor, ook wel trillen, is één van de bekendste en meest voorkomende symptomen van de ziekte van Parkinson. Met dit onderzoek ‘De oorzaak van Parkinson tremor’ probeert het Donders Instituut meer te weten te komen over parkinson tremor. Dit doen wij door patiënten met tremor te vergelijken met patiënten die geen tremor hebben.

Er zijn aanwijzingen dat een bepaald hersensysteem dat een rol speelt bij tremor, verschilt tussen de twee groepen. Omdat dit systeem wordt geactiveerd door stress (bijv. spanning, nervositeit of emotie), testen de onderzoekers of psychische stress (spanning, nervositeit) ervoor zorgt dat de tremor erger wordt. Ook gaan ze op zoek naar individuele verschillen in de hersenen, omdat er tussen patiënten grote
verschillen zijn in tremor die we nu nog niet kunnen verklaren. Voor elke patiënt wordt een eigen "Parkinson tremor vingerafdruk" bepaald.

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar parkinson patiënten die aan specifieke kenmerken voldoen. Om goed te kunnen beoordelen of je aan deze studie kunt deelnemen willen we je daarom vragen om deze vragenlijst in te vullen. Na invullen van de vragenlijst beoordelen de onderzoekers of je mee kunt doen aan de studie. Ze zullen binnen één week contact met je opnemen over deelname aan de studie. Mocht je na die tijd nog niets hebben gehoord, neem dan contact met ons op via info@parkinsonnext.nl.

Contactgegevens
Ziekte van Parkinson
6.  

Welke diagnose heeft u gekregen?

*This question is required.
7. Bent u vanwege de ziekte van Parkinson in de afgelopen 3 jaar bij de polikliniek Neurologie van het Radboudumc Nijmegen geweest (bijvoorbeeld voor de diagnose, behandeling of een second opinion)? *This question is required.
8. Heeft u last van tremor in de arm (inclusief hand)? *This question is required.
9. Is de tremor in uw hand of arm voor anderen zichtbaar? *This question is required.
9.  

Heeft u naast de ziekte van Parkinson (of Parkinsonisme) een andere neurologische of psychiatrische ziekte (zoals depressie, beroerte, epilepsie, dementie)?

*This question is required.
9.  

Bent u in het verleden aan uw hersenen geopereerd of heeft u hoofdletsel opgelopen zoals een hersenschudding?

*This question is required.
9. Heeft u metaal in uw bovenlichaam (zoals een pacemaker, DBS, een insulinepompje, schroeven na een ongeluk, klikgebit; uitzondering: kronen)? *This question is required.
9. Heeft u ernstige hoofdtremor? *This question is required.
9. Bent u angstig in kleine ruimtes (claustrophobisch)? *This question is required.
9. Bent u zwanger? *This question is required.
9. Bent u kleurenblind? *This question is required.
9. Gebruikt u bèta-blokkers of andere medicatie tegen hart- en vaatziekten, antidepressiva of calcium antagonisten? *This question is required.
9. Heeft u een van de volgende aandoeningen: astma of andere longaandoeningen, hartritmestoornissen, lage bloeddruk of ernstig perifeer vaatlijden (vernauwing van bloedvaten)? *This question is required.