Skip survey header

Sociaal Domein Veenendaal/1

We gaan graag in gesprek met u

We willen weten hoe u denkt over de hulp en ondersteuning in Veenendaal en of er zaken anders kunnen. Samen werken we aan een sociaal Veenendaal waarin iedereen mee kan doen. Het moet passender, flexibeler en efficiënter.
Binnen het sociaal domein (Wmo, jeugdhulp, werk & inkomen) vinden de komende jaren veranderingen plaats. Hiervoor moeten we nieuw beleid maken. We willen graag van u weten hoe u over het sociaal domein denkt en wat u belangrijk vindt. Maar ook welke keuzes u zou maken, want inmiddels is bekend dat er een tekort is van 7,2 miljoen euro. We gaan graag met u in gesprek. De uitkomsten helpen ons bij het maken van een nieuw beleid.

1. Welk cijfer geeft u aan het wonen in Veenendaal ? 
Space Cell 45678910
3. Heeft u gehoord over de tekorten bij de gemeente?
4. Wat denkt u? Welk percentage van de gemeentelijke uitgaven gaan naar het sociaal domein? (het goede antwoord staan onder aan deze lijst)
5. Welke ondersteuning krijgt u van de gemeente? (meerdere antwoorden mogelijk)
6.

Welke ondersteuning krijgt via familie, vrienden, buren of vrijwilligers? (meerdere antwoorden mogelijk) 

7.

Hoe vaak gebeurt dat? 

10. Bent u tevreden over de ondersteuning die u krijgt van de gemeente? Welk cijfer geeft u?
Space Cell 45678910
14. Zou u buren om ondersteuning vragen? 
16. De gemeente wil meer inzetten op preventie om in een later stadium duurdere zorg te voorkomen. Bijvoorbeeld aanbellen bij mensen die achterstanden hebben bij energie/water/ziektekosten om hen te helpen. Bent u het daarmee eens?
19. Stelling: Inwoners en overheid kijken genoeg en met voldoende aandacht naar elkaar om. 
20. Stelling: Als we meer naar elkaar omkijken kunnen we verdere verslechtering van iemands situatie en duurdere ondersteuning in de toekomst voorkomen.
23. Als ik met een hulpvraag bij de gemeente kom, wordt eerst gekeken wat ik zelf (of mijn omgeving) kan doen. Dit vind ik een goede zaak.
25. De gemeente wil ondersteuning ook in de toekomst betaalbaar houden. Waar kiest u voor?
27. Stel u heeft volgens de regels van de gemeente recht op een laptop of ander gebruiksmiddel. Vindt u dat dat een nieuw exemplaar moet zijn, of mag dat ook een gebruikte versie zijn die nog goed functioneert?
30. Man / vrouw ?
31. Leeftijdscategorie
Space Cell Tot 2121-3031-4041-5051-6061-7071-8081-90Boven 90