Skip survey header

Unlock your potential in Estonia: Kraadiõppuritest kolmandatest riikidest välistudengitele Eesti tööturu võimaluste tutvustamise koolitused ja ühisüritused

Möödunud õppeaastal õppis Eestis üle 5500 välistudengi ja neist ligi 2/3 olid pärit kolmandatest riikidest. Õpingute lõpetamisele järgneval õppeaastal töötab Eestis ligi 60% välisüliõpilastest. Kvalifitseeritud tööjõupuuduse probleemi lahendamisel on Eestis õpingud lõpetanud välistudengite värbamine ja nende tööturul rakendamine tõhusam välistööjõu värbamisest, sest esmane kohanemine Eestis on juba toimunud.

2020.–2022. aastal korraldame mitmeid tööandjaid/vabaühendusi ja välistudengeid kokku toovaid üritusi. Selle kontaktivormiga tunneme huvi, mis tüüpi üritused pakuksid Teile huvi uute töötajate või praktikantide leidmisel ning kas me võime Teid projekti vältel üritustele osalema kutsuda.
 
  • Üritused pakuvad võimalust oma ettevõtet või vabaühendust tutvustada ja leida potentsiaalseid tulevasi praktikante ja töötajaid.
  • Üritused on suunatud kolmandatest riikidest pärit tudengitele. Kolmanda riigi kodanik on välismaalane, kes on muu riigi kui Euroopa Liidu liikmesriigi, Euroopa Majanduspiirkonna liikmesriigi või Šveitsi Konföderatsiooni kodanik.
  • Soovitame kontaktivormi täita Teie asutuse inimesel, kes tegeleb uute töötajate või vabatahtlike värbamisega.
  • Küsimuste vastuseid kasutatakse vaid kontakti võtmiseks projektimeeskonna poolt.
  • Kontaktivorm koosneb kümnest lühikesest küsimusest. Vastamine võtab aega kuni 5 minutit.

Ühisüritused toimuvad projekti raames, mille eesmärk on aidata kaasa välisüliõpilaste Eesti tööturule jõudmist. Lisaks ühisüritustele korraldatakse kolmandate riikide välistudengitele koolitusi, milles tutvustatakse Eesti tööturgu, sellesse sisenemise võimalusi ning selle iseärasusi. Projekti rahastavad Euroopa Liidu Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifond ja Siseministeerium.

Kontaktisik: Mart Veliste, mart@ibs.ee, +372 699 9480


 
This question requires a valid email address.
5. Kas Te oleksite huvitatud oma ettevõtte või vabaühenduse tutvustamisest mõnel järgnevat tüüpi üritusel *This question is required.
7. Kas teie jaoks on vahet, kas üritus toimub füüsiliselt või virtuaalselt? *This question is required.
8. Kas oleksite valmis üritusel kaasa lööma juba selle aasta lõpus?
Oleme kavandamas vabaühendustele suunatud üritust detsembri keskpaigas. *This question is required.
10. Kas teie asutusel on huvi ka multikultuurilisuse juhtimise koolituse-töötoa vastu?
2021. aastal korraldatakse projekti raames tööandjatele ja vabaühenduste eestvedajatele töötuba sellest, kuidas efektiivselt juhtida multikultuurilist meeskonda ning millega sealjuures arvestada. *This question is required.